Een prachtig project van fundering tot spant

Edwin Zomerdijk, projectleider Kakes-Deurwaarder, Volendam

Edwin Zomerdijk is opgegroeid tussen het hout en de spijkers want zijn vader zat in de gespecialiseerde aannemerij. Binnen Kakes-Deurwaarder is hij projectleider en in die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het realiseren van kleinschalige projecten voor particulieren, bedrijven en overheid: “Van nieuwbouw tot restauratie. Een mooi voorbeeld van in 2015 gerealiseerde nieuwbouw is de brandweerkazerne van kunstenaarsdorp Bergen. Dat was best een complex nieuwbouwproject. Zo zaten er in de zinken kap enkele gecompliceerde aansluitingen en was de ronde stalen trap met eenzelfde ronding in het rode glas beslist lastig. Verder waren het stucwerk inclusief zonwering en het metselwerk in een bijzonder patroon zonder meer een uitdaging.”

 

Van een heel andere orde is de restauratie van de voormalige ammoniakfabriek van de oostergasfabriek aan de Polderweg in Amsterdam. In dit gemeentelijke monument uit 1887 van architect I. Gosschalk wordt ruimte gemaakt voor Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij & Proeflokaal, waarvan Sjoerd Soeters supervisor is namens de gemeente Amsterdam. Een prachtig project van fundering tot spant, volgens Edwin Zomerdijk: “Nadat we het gebouw eerst gestript hadden, begonnen we met het herstel van de gemetselde fundering in ronde togen. De ronde gietijzeren kozijnen zijn eruit gehaald en die zijn nu weer helemaal als nieuw. Ook de authentieke plofkappen hebben we helemaal in oude luister hersteld. Detaillering en materiaalgebruik voldoen allemaal aan de eisen van de monumentencommissie en welstand.”

Edwin Zomerdijk

Meer interviews

Contact T. 0299 398 985 - F: 0299 398 950 - M: info@kakes-deurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design