Historie Bouwbedrijf Kakes-Deurwaarder

Bouwbedrijf Kakes-Deurwaarder is de vertrouwde combinatie van twee voormalige familiebedrijven:

Kakes uit Zaandam en JM Deurwaarder Kleinbouw uit Warmenhuizen.

 

Kakes

In 1874 begon meestertimmerman Cornelis Kakes zijn bouwbedrijf aan de Oostzijde te Zaandam. Door zijn vakmanschap, inzet en inventiviteit staan er langs de Zaan nog altijd panden die ooit door Cornelis en zijn vakgenoten zijn gebouwd. Inmiddels terecht omgedoopt tot het industrieel erfgoed.

 

Vanaf de oprichting is Bouwbedrijf Kakes meegegroeid met de economische, sociale en infrastructurele ontwikkelingen van de Zaanstreek. De economische bloei van de streek zorgde voor nieuwbouw van vele fabriekspanden, kantoorpanden, schoolgebouwen, overheidsgebouwen en woningen.

 

Voor diverse gerenommeerde Zaanse bedrijven als Verkade, Albert Heijn, Pieter Schoen en Hilko Zeep was en is Kakes de huisaannemer. Zo is door de jaren heen binnen Bouwbedrijf Kakes een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgebouwd. Die continuïteit in kwaliteit werkt tot op de dag van vandaag.

 

Deurwaarder

Jan Deurwaarder begon in 1966 met een bedrijf in scheepsonderhoud. In die aanvangsperiode werd ook gestart met het verrichten van kleinbouwwerkzaamheden op het Hoogoventerrein te IJmuiden. Dit leidde in 1968 tot de oprichting van aannemingsbedrijf J.M. Deurwaarder met als hoofdactiviteit het verrichten van metsel-, beton- en timmerwerken.

 

Vanaf 1974 breidden de activiteiten uit en werden er als hoofdaannemer opdrachten gerealiseerd variërend van een enkele woning tot kleinere woningbouwprojecten. In 1980 is J.M. Deurwaarder zich gaan specialiseren in het renoveren van corporatiewoningen te Amsterdam en groeide het bedrijf in de loop der jaren uit tot 400 medewerkers.

 

 

Nieuws toon alle nieuwsberichten

Projecten toon alle projecten

Contact T. 0299 398 985 - F: 0299 398 950 - M: info@kakes-deurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design