In een gezonde mix van ontwikkelen en bouwen een vaste koers varen

Camiel Honselaar, directeur HSB, Volendam

Camiel Honselaar is sinds 1 januari 2017 directeur bij HSB. Hij is in 2014 in dienst getreden, als hoofd van de afdelingen projectontwikkeling, projectmanagement en kopersbegeleiding.

 

“In het laatste geval zijn dat met name woningen en hier en daar realiseren we winkels met daar – boven appartementen. Projectontwikkeling en -management doen we hier met een dynamisch team van ondernemende mensen. HSB is een rationeel gestuurde organisatie die in een gezonde mix van ontwikkelen en bouwen een vaste koers vaart.”

 

“Het eerste initiatief ligt bij projectontwikkeling. De afdeling draagt zorg voor het schetsontwerp en het voorlopig ontwerp. Na het voorlopig ontwerp komen de projectmanagers in beeld. Zij bereiden samen met de adviseurs de omgevingsvergunningen voor en dragen zorg voor alle koperscontractstuk – ken. Op deze manier zijn onder meer de projecten Groene Rijn in Leidsche Rijn en Bloemhof te Limmen tot stand gekomen in 2015.”

 

Na de projectontwikkelaar en de projectmanager komt de kopersbegeleider in beeld, vervolgt Camiel Honselaar: “Een woning personaliseren binnen een bepaalde bandbreedte kan bij HSB altijd, maar je moet uit oogpunt van kostenefficiëntie zeker je grenzen kennen tijdens verkoopgesprekken. Een andere kraan hier, daar grotere tegels en een muurtje op een andere plek. Er kan bij ons veel, maar er komt ook een moment dat je nee moet durven zeggen.

Camiel Honselaar

Meer interviews

Contact T. 0299 398 985 - F: 0299 398 950 - M: info@kakes-deurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design