SV De Rijp maakt het met steiger hout van HSB

Bert Goesinne, bestuur SV De Rijp, De Rijp

Ooit werkte Bert Goesinne in de export van lamsvlees. Het bracht hem regelmatig in de vleeshallen van Parijs waar hij in de jaren 70 zelfs een keer het genoegen had met Charles Aznavour een kop koffie te drinken.

 

Het was in deze periode dat Bert ging voetballen bij SV De Rijp. En in 1986 had deze verenigingsman in hart en nieren zelfs het voorrecht in het bestuur van zijn club plaats te nemen: “Ik werd daarmee onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud. Dat viel in het begin nog mee qua omvang, maar toen de gemeente die taak afstootte, werd het aanzienlijk meer. Met een ploeg van twaalf mensen houden we tot op de dag van vandaag de club kantine, kleedkamers en velden in goede staat. Een sportvereniging kan niet zonder het enthousiasme van vrijwilligers.”

 

Alles van steigerhout Toen de nieuwe velden aan de andere kant van het gebouw kwamen te liggen, werd het tijd voor een verbouwing en daaraan heeft HSB een bijdrage geleverd, aldus Bert Goesinne: “De vrouw van HSB-calculator Cees Muijs zat in de interieur – commissie en zo werd het contact met de bouw onderneming gelegd. De support bestond uit het leveren van steigerplanken waarvan collega’s van Cees onder meer de banken en de tafels hebben gemaakt. Ook de afwerking van de bar en alle pilaren is gedaan met steigerhout. Zelfs de statafels op het terras langs het kunstgras hoofdveld zijn ervan gemaakt. In stukjes in ons clubblad is er vaak over geschreven. In ruil voor deze bijdrage hebben wij de nodige sponsorborden opgehangen langs het veld. Iedereen blij, prachtig toch?”

Bert Goesinne

Meer interviews

Contact T. 0299 398 985 - F: 0299 398 950 - M: info@kakes-deurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design